اسیدهای چرب روغن کنجد شامل: اسید اولئیک، اسید لینولئیک ، اسید پالمیتیک، اسید استئاریک و لسیتین می باشند. لیگنان های موجود در روغن کنجد، موجب بهبود چربی خون و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در افراد دارای کلسترول بالا می شوند.

روغن کنجد علاوه بر دارا بودن چربی های غیراشباع، دارای فسفاتیدیل کولین (لسیتین) می باشد که می تواند باعث کاهش کلسترول گردد. همچنین لسیتین به عنوان پیش ساز استیل کولین‌ که خود به عنوان ماده افزایش دهنده یادگیری است، حایز اهمیت می‌باشد.
روغن کنجد تا حد زیادی در برابر تخریب اکسیداتیو مقاوم است و حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین E و لیگنین های با خاصیت آنتی اکسیدانی میباشد که برای دفع مسمومیت رادیکال‌های هیدروکسی و پروکسی مفید می‌باشد.

مورد تایید سازمان غذا و دارو و دارای تاییدیه سیب سلامت

تاییدیه سیب سلامت ضامن اصالت روغن های گیاهی

کنجد Sesamum indicum

دانه کنجد یکی از غذاهای گیاهی ست که نه تنها غنی از روغن (در حدود پنجاه درصد) و پروتئین (درحدود بیست درصد) است بلکه لیگنان هایی از جمله سیسمین و سیسمینول در حدود ۵/۱ درصد دارا می باشد. دانه کنجد یکی از این غذاهای گیاهی است که به عنوان یک غذای سالم و سنتی در بسیاری از کشورها از جمله بعضی از کشورهای خاورمیانه و ژاپن مورد استفاده قرار میگیرد.

از مهمترین خواص تغذیه ای روغن کنجد می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد فشار خون، کاهنده چربی خون و خواص ضد آلترواسکلروز اشاره کرد. در اروپا و آمریکای شمالی، از روغن کنجـد بـه میـزان زیـادی برای تولید مارگارین و سایر روغن های خوراکی با کیفیـت بـالا استفاده می شود. نقش روغن کنجد در رژیم درمانی به منظـور کاهش کلسترول در افرادی که تمایل و نیاز به مصرف روغـن با میزان کلسترول کم دارند، میزان بالای تقاضای مصرف ایـن روغن در صنایع غذایی جهان را به دنبال داشته است.

اسیدهای چرب غالب موجود در روغن کنجد:

اسید اولئیک ۴۳درصد / اسید لینولئیک ۳۵درصد /اسید پالمیتیک ۱۱درصد/ اسید استئاریک ۷ درصدهستند که اسید پالمیتیک ۱۱درصد/ اسید استئاریک ۷ درصد هستند که اسید لینولئیک و اولئیک بیشترین مقدار این ترکیبات را شامل شده که از اسیدهای چرب مفید برای بدن محسوب میشوند. لیگنان های موجود در روغن کنجد، خواص بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی ویژه روغن کنجد مانند خاصیت ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی را ایجاد می کنند.